skip to Main Content
45. Van Dromen Naar Doen

45. Van dromen naar doen

Op de lagere school ontmoette ik mijn hartsvriendin, zoals je dat toen noemde. We deden alles samen en droegen zelfs een kettinkje om onze nek met ieder de helft van hetzelfde hartje. We werden al vriendinnen in de onderbouw, toen ik in groep 1 zat en zij in groep 2. Omdat ze anderhalf jaar ouder was dan ik, keek ik enorm tegen haar op. Zij durfde alles: zo hoog mogelijk in de boom klimmen, bij vreemde mensen aanbellen om te vragen of ze onze zelfgemaakte buurtkrant wilden kopen, met de grote jongens uit de bovenbouw praten…We bedachten samen de meest gekke dingen en beleefden de spannendste avonturen.

Naarmate we ouder werden, werden ook onze plannen volwassener. Op een gegeven moment besloten we om samen een jaar op wereldreis te gaan. Niet nu direct, maar wanneer ik 18 zou worden. In de tussentijd konden we het benodigde geld bij elkaar sparen, en niet onbelangrijk, plannen maken en dromen over de verre plaatsen die we allemaal wilden zien. Omdat er nog geen internet was, moesten we het doen met boeken uit de bieb. Niet gehinderd door al te veel kennis van de (geopolitieke) situatie in de wereld kozen we vooral plekken uit die mooi klonken: Montevideo, Rhodesië, Calcutta, Adelaide, Transsylvanië.

Met ons plan in de hand togen we naar een reisbureau voor een offerte. Het moet best een bijzonder gezicht zijn geweest voor de medewerker daar: twee meisjes van 10 en 11 jaar oud die de meest vreemde plekken op de wereld wilden bekijken. Maar raar of niet, hij ging ermee aan de slag en een week later kregen we te horen dat de reis ongeveer 8500 gulden zou gaan kosten.

Fast forward naar het jaar 2016. Inmiddels zijn de guldens omgewisseld naar euro’s, is het jaar zes maanden geworden en is de route iets aangepast. Maar na achttien jaar is het dan eindelijk zover: ik ga op wereldreis! Het originele plan hebben we helaas nooit kunnen uitvoeren, maar ik kijk heel erg uit naar deze nieuwe versie. Want hoewel het best spannend is om vertrouwde dingen achter te laten, kan ik niet wachten om de droom die ik als klein meisje had nu in vervulling te laten gaan.

Over dromen gesproken, fantaseer jij wel eens over een vernieuwde keuken? Neem dan contact op met een van onze Keukenvernieuwers: zij denken graag mee en kunnen je helpen om de keuken van je dromen te verwezenlijken!

ailin-handtekening

Back To Top