skip to Main Content
Column 57. Vernieuwende Avonturen.

Column 57. Vernieuwende avonturen.

Het beklimmen van een berg is voor mij vooral een mentale inspanning. Je benen brengen je stapje voor stapje omhoog, maar met je blik naar de top lijk je soms niet vooruit te komen. Je voelt de rugzak op je rug zwaarder worden, de zon brandt op je rug. Maar als je samen klimt, word je een beetje afgeleid: je maakt grapjes, leert wat over die mooie vlinder die alleen hier voorkomt. Je neemt nog een slok water en loopt rustig door. Het laatste stuk is het zwaarst: je klautert via puntige rotsen zonder pad helemaal naar de top. Je haalt diep adem. En dan zie je een verpletterend mooi uitzicht. En je realiseert je: “Wow ik heb die hele weg afgelegd.”

Zo voelde ik me in ieder geval na een bergbeklimming in Thailand afgelopen december. En zo voel ik me nu ook als ik terugkijk op het aantal columns die ik de afgelopen jaren heb geschreven voor De Keukenvernieuwers. Wat begon met een eerste woord, groeide uit tot een zin, een paragraaf. En uiteindelijk volgden er 56 verhalen over verandering en vernieuwing.

Ooit zei de filosoof Heraclitus: “Het enige dat vaststaat, is dat niets hetzelfde blijft”. En al bladerend door de columns zie ik dat dit voor mijn leven in ieder geval klopt. De afgelopen jaren ben ik verhuisd, heb in New York gewoond, ben ik gaan samenwonen, van baan gewisseld, een half jaar op reis geweest, (meerdere malen) tante geworden en ben ik (weer) gitaar gaan spelen.

Dit jaar zal geen uitzondering zijn. Want nu de lente begint breekt er ook voor mij een nieuw seizoen aan: in april begin ik met een nieuwe baan. En net zoals de bloesem plaatsmaakt voor een bloem, betekent de komst van iets nieuws ook het afscheid van iets ouds. In mijn geval betekent dit dat ik vandaag mijn allerlaatste column voor De Keukenvernieuwers schrijf. Na zeven jaar dit mooie pad te hebben mogen bewandelen is de top bereikt en is het tijd voor nieuwe avonturen.

Toch is er één ding hetzelfde gebleven: de tomeloze inzet en creativiteit van alle Keukenvernieuwers die dagelijks bezig zijn om mensen hun droomkeuken te geven. Of het nou gaat om een volledige renovatie of alleen de plaatsing van nieuwe keukendeurtjes, ze staan altijd voor je klaar. Ik blijf ze natuurlijk op een afstand volgen.

Ik ben heel benieuwd welke nieuwe dingen ik de komende jaren ga beleven. Ik wens u in ieder geval hele mooie nieuwe avonturen toe – binnen en buiten de keuken!

 

Back To Top