skip to Main Content
48. Dat Muisje Had Een Staart….

48. Dat muisje had een staart….

Wat een schrik was dat: tientallen muizen werden wakker in de verzamelde dahliaknollen in de schuur. Die lagen daar te drogen en ik wilde ze nu opruimen voor de vrieskou. Gelukkig sprongen de muizen er zelf uit toen ik met een bezem over de knollen heen ging. Nadat die allemaal schoongeborsteld in kartonnen dozen lagen, bracht ik ze naar binnen om ze op een koele plek te laten overwinteren. We konden met een gerust hart een midweek naar zee.

Wat een schrik toen ik op de tweede avond van ons verblijf in het hotel een chocoladereep uit mijn koffer wilde halen. Toen pas zag ik een aangevreten stuk Tony’s Chocolonely en een groot gat in het zijvakje van de koffer. Een muis had zich kennelijk een weg gegeten naar de ‘melk met hazelnoot’. De koffer had in de gang gestaan bij de kamer van de dahliaknollen. Het zou toch niet, het kon toch niet, dat er nog een muis zat tussen de knollen en dat ie zo naar binnen was gekomen?? En stel dat ie niet alleen was? Het werd een onrustige nacht…

Wat een schrik toen we thuis kwamen na 3 dagen aan zee: een aangevreten broek en diverse kamers bezaaid met muizenkeutels! In plaats van relaxt post en kranten door te nemen pakten we stofzuiger en dweil en gingen aan de schoonmaak. Zelf in ons bed lagen keutels; alles verschonen was noodzakelijk.

We werkten stelselmatig van boven naar beneden en bij de keuken aangekomen dachten we: hier zal het wel meevallen want daar kon de muis alleen maar via de hal komen en dat was het domein van onze – weliswaar bijna 18-jarige – poes zeiyut8.

Maar wat een schrik: ik trok een keukenlade open en ja hoor, daar zat, ineengedoken in een hoekje, een grote muis! Alle deuren dicht, achter de muis aan, lukte natuurlijk niet, dan maar de poes uit de woonkamer en gelukkig…. Die was nog vitaal genoeg om met een flitsende actie de muis te overmeesteren. Onze heldin met muis en al naar buiten. Nog natrillend van de emoties inspecteerden we de keukenladen. Overal muizenkeutels! En aangevreten chocola! Deze muis moet echt chocoladegek zijn geweest, want alle andere levensmiddelen waren onaangetast.

Nog meer schoonmaken dus: alle kasten, de vloer, de inhoud van de laden (4x een afwas draaien), want we hoorden van een expert dat muizen een spoor van pis achterlaten waar ze gelopen hebben order levitra online cheap. En zo beginnen wij dit nieuwe jaar positief in een superschoon huis…

Want ik raad het iedereen aan: kijk al je keukenladen eens na; haal alles er uit, gooi weg of zet terug en opeens heb je weer een overzichtelijke keuken. En zie je dat je keuken en/of de kastjes wel aan een opknapbeurt toe zijn, dan kun je natuurlijk altijd terecht bij een van onze Keukenvernieuwers.

Een schoon en opgeruimd nieuw jaar toegewenst!

Maria Liem

P.S. Onze vaste columniste Ailin is op reis in Midden Amerika (zie column 45) – ze is momenteel in Panama. Maria Liem is haar tijdelijke vervangster.

Back To Top