skip to Main Content
20. Een Frisse Wind

20. Een frisse wind

Don’t it always seems to go/ That you don’t know what you’ve got/ ‘Til it’s gone/ They paved paradise/ And put up a parking lot.

Joni Mitchell zingt in Big Yellow Taxi over de prachtige natuur op Hawaï, die plaats moest maken voor een parkeerplaats. Haar nummer was een oproep aan de wereld om wat beter stil te staan bij wat je nu hebt. Want soms besef je pas de waarde van iets wanneer het al te laat is. Maar ook het tegenovergestelde is mogelijk: je beseffen dat je iets hebt gemist terwijl je het nog niet eens had.

Toen mijn vader zijn eerste computer kocht, vertelde de installateur dat hij voor zijn leven lang wel genoeg zou hebben aan de 1 mb die hij nu had: “meer dan dat zult u nooit nodig hebben meneer…” En hoewel mensen altijd prima zonder social media hebben geleefd, is dit tegenwoordig voor heel veel mensen bijna ondenkbaar Click This Link. (Wist je trouwens dat de Keukenvernieuwers sinds kort ook een Facebookpagina hebben?).

Ook ik redde me prima in onze keuken met lage kastjes, oude koelkast en met elke dag met de hand de afwas doen. Maar nu ik sinds een week de trotse eigenaar ben geworden van een afwasmachine vraag ik me af hoe ik de afgelopen jaren ben doorgekomen zonder.

Want het is zover: we hebben een nieuwe keuken! Na 1,5 jaar schrijven over de Keukenvernieuwers kan ik me nu eindelijk een echte ervaringsdeskundige noemen op keukengebied. Als een frisse wervelwind vloog Keukenvernieuwer Benno Sprangers door onze keuken en repareerde dingen waarvan ik nog niet eens had gemerkt dat ze stuk waren. Na twee dagen eten afhalen (wat eigenlijk helemaal geen straf is als je bij ons in de straat woont), kunnen we nu koken in onze spiksplintervernieuwde keuken.

Welke behoeften iemand heeft verschilt natuurlijk per persoon. Maar in de ontmoetingen met mensen kan je worden verrast door nieuwe inzichten en ideeën waar je zelf niet op was gekomen. Misschien ontdek je dat je al iets waanzinnigs in huis hebt, of dat je juist veel te veel dingen hebt die je eigenlijk niet gebruikt. En wil je weten of je keuken ook iets mist zonder dat je het weet? Dan kan je altijd een keukenvernieuwer om advies vragen!

Benieuwd naar het resultaat van onze keukenvernieuwing? Hou dan de Facebookpagina en de website goed in de gaten!

Back To Top