skip to Main Content
17. Een Nieuw Begin

17. Een nieuw begin

Al sinds enige tijd lopen mijn vriend en ik rond met het idee om te gaan samenwonen. Maar met de hoge prijzen en de beperkte beschikbaarheid van zowel ons budget als geschikte huizen in Amsterdam in ons achterhoofd, had deze gedachte nog niet echt vaste vorm aangenomen. Bij wijze van eerste stap schreven we ons daarom vijf weken geleden in bij een makelaar, zonder er al te veel van te verwachten.

Maar niets is zo veranderlijk als het leven. Nog geen 12 uur later, op woensdag, ontving ik een mailtje dat er een appartement beschikbaar was! Er waren geen foto’s beschikbaar, maar de contactpersoon dacht dat het wel de moeite waard was om te gaan kijken. Zo gezegd, zo gedaan en zo stapte ik die vrijdag om 8 uur op de fiets voor mijn eerste huisbezichtiging ooit (nouja, ik heb er wel veel meegemaakt, maar dan woonde ik in het huis en hoopte ik vurig dat de kijker er niks aan zou vinden zodat ik er kon blijven wonen…).

De makelaar had gelijk: het was de moeite waard. Oké, het halletje is een beetje vies, de douche zit in een oude voorraadkast en knikkeren gaat lastig worden vanwege de scheve vloeren. Maar voor Amsterdamse begrippen is het een betaalbare woning, er is een balkon, drie mooie lichte kamers en het staat in een hele leuke buurt. Na nog twee bezichtigingen samen met vriend en ouders was het beklonken: volgende week halen we de sleutels en tekenen we het huurcontract voor ons eerste echte huisje!

Eerder heb ik op deze plek verteld over mijn verhuiservaringen als anti-kraker in Amsterdam en nog niet zo lang geleden over onze vele adressen in New York. Je zou dus zeggen dat ik ondertussen een professioneel verhuizer ben geworden. Maar samenwonen is toch echt andere koek. Opeens moeten we nadenken over zaken als energiemaatschappijen, afvalstoffenheffing en fiscaal partnerschap. Maar nog ingewikkelder blijkt de inrichting van de keuken…

Kiezen we voor een (goedkopere) tweedehands koelkast of juist voor een nieuwe die beter is voor het milieu? Kan op deze aansluiting zowel een wasmachine als een afwasmachine draaien? En hoe zit het met de oven? Een keukenvernieuwer kan dus ook een leraar zijn die je op weg helpt in een nieuwe levensfase. En het lijkt erop dat wij nog wel wat kennis kunnen gebruiken, dus wellicht kan ik jullie binnenkort uit eerste hand vertellen waarom ze zo geliefd zijn!

Back To Top