skip to Main Content
21. Een Sprong In Het Diepe

21. Een sprong in het diepe

Op 2 januari volgend jaar begint het nieuwe seizoen van het televisieprogramma ‘Wie is de Mol’ weer. Voor de veertiende keer zullen tien BN’ers (vroeger waren dit nog ‘gewone’ Nederlanders) spectaculaire opdrachten uitvoeren, met als doel zoveel mogelijk geld te verzamelen en – nog belangrijker – de saboteur in hun midden te ontmaskeren: de mol.

Toen ik nog bij mijn ouders woonde volgde ik het programma al op de voet. Sindsdien wil ik erg graag zelf een keer meedoen. Reizen, bungeejumpen, bergbeklimmen, raadsels oplossen, autoracen: wie wil dat nou niet? Helaas was ik vroeger te jong om mee te doen en tegenwoordig geen BN’er dus het is helaas (nog) niet gelukt.

Toch kwam ik er een paar weken geleden best dichtbij. Tijdens een tweejaarlijkse bijeenkomst strijdt mijn schoonfamilie (elf stuks) een weekend lang tegen elkaar om een beker te winnen. Elk jaar verzint de winnaar het programma voor de editie erna en dit jaar speelden we met zijn allen Wie is de Mol.

Eén voor één meldden we ons bij mijn schoonzusje (de organisator) die ons vragen stelde of juist opdrachten gaf. We deden een speurtocht door de Friese duinen, speelden twister, beklommen een uitkijktoren, schoten met een luchtbuks, leerden liedjes uit ons hoofd en lasergameden er op los.

Tot zover ging het allemaal prima. Maar hoe kom je nou die mol op het spoor? In een boekje probeerde ik bij te houden wat er gebeurde. Maar elf personen in de gaten houden is best lastig, vooral als je ook nog een beetje gezellig wil praten. Als oplossing bedacht ik om samen te gaan werken, twee weten immers meer dan één. Dit betekende wel dat ik iemand in vertrouwen moest nemen, terwijl ik niet zeker wist of ik die persoon kon vertrouwen. Maar soms moet je in het leven gewoon in het diepe springen en maar hopen dat die ander je niet kopje onder laat gaan.

In het geval van het spel pakte het niet al te best voor mij uit, mijn vriend bleek een van de twee mollen te zijn terwijl ik hem in vertrouwen had genomen… Gelukkig is het leven niet een groot mollenspel en kan je het vaak wat beter checken met wie je in zee gaat. Vooral nu je op vergelijkingssites en door klantenreacties goed kunt lezen wat de ervaringen van anderen met een hotel, product of keukenvernieuwer is!

Fijne feestdagen en tot volgend jaar!

Back To Top