skip to Main Content
25. Ken Ik Jou Niet Ergens Van?

25. Ken ik jou niet ergens van?

Vooral sinds ik in Amsterdam woon kom ik regelmatig mensen tegen die ik herken, maar niet precies weet waarvan. Er zijn dan een aantal opties: het is iemand die ik ken uit Friesland (van school of omdat ik in de horeca werkte), iemand uit Groningen (uit mijn studententijd), iemand van de UvA (waar ik als studieadviseur en voorlichter erg veel mensen heb gesproken) of het is een (niet zo) Bekende Nederlander die ik aanzie als kennis van een vriend of familielid…

Zo zag ik laatst op een feestje een jongen die ik wel vaker tegenkom, maar waarvan ik nooit precies weet wie het is. Ik knik hem dan altijd vriendelijk toe, zeg soms: “hoe is het?” en hoop dat het daar bij blijft omdat ik anders moet toegeven dat ik niet meer weet waar ik hem van ken. In de context van het feestje kon ik hem gelukkig weer plaatsen: het bleek een oud-collega van mijn schoonbroer, die ik wel eens tegenkwam in Groningen.

Ik weet niet precies waarom ik het zo vervelend vind om toe te geven dat ik iemand niet meer (her)ken. Misschien komt het omdat ik het andersom ook niet zo leuk zou vinden. Als je iemand ontmoet wil je graag een goede indruk achterlaten zodat iemand je op een positieve manier herinnert. Daarom is het ontmoeten van nieuwe mensen soms best spannend. Misschien dat de openingszin ‘ken ik jou niet ergens van?’ daarom zo vaak wordt gebruikt in de kroeg.

Maar hoewel een oude keuken niets hoeft te zeggen over de kwaliteit van het eten, worden we in het dagelijks leven toch wel vaak beoordeeld op hoe iets er op het eerste gezicht uitziet. Dat betekent niet dat alles anders hoeft te worden. Net zoals je een jasje strijkt en een beetje parfum opdoet, kan je in plaats van je gehele keuken te slopen alleen bepaalde dingen door wat nieuws vervangen. Door nieuw en oud te combineren creëer je bovendien je eigen unieke keuken en wie weet leer je er nog een leuke keukenvernieuwer door kennen ook!

(PS. Wil je onze Keukenvernieuwers nu al leren kennen? Op Facebook en onze website kun je biografieën en interviews met hen vinden!).

Back To Top