skip to Main Content
30. Nieuwe Maan(d)

30. Nieuwe maan(d)

De sterren hebben bepaald dat ik als aprilkindje het sterrenbeeld ‘stier’ draag. En of je er nou in gelooft of niet, het lezen van een horoscoop kan soms best tot grappige inzichten leiden. Stieren staan volgens de astrologen bekend om hun rust en sensualiteit, maar ook om hun koppig- en standvastigheid: “…Je houdt van gewoonten, wat je soms tegenhoudt om vóórwaarts te gaan. Dat kan op allerlei gebieden gebeuren: relaties, werk, sport…”. Het advies luidt dan ook: “Dwing jezelf om dingen te veranderen en een kijkje te nemen buiten de oude & vertrouwde randen van de comfortzone.”

Ik zou natuurlijk willen zeggen dat deze tekst niet op mij van toepassing is, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik het af en toe best lastig vind om dingen los te laten. Ik neem niet graag afscheid van dingen waar ik vertrouwd mee ben, vooral als ik daar niet zelf voor kies. Gelukkig ben ik niet de enige. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld moeilijk om ouder te worden en te leven met beperkingen die daar soms bij horen. Maar totdat er een tijdmachine wordt uitgevonden blijft het verleden een van de weinige dingen die je niet kan veranderen.

Wat je wel kunt doen is kiezen hoe je met je toekomst omgaat: kies je om boos te blijven over het grijzer worden van je haar en het stijver worden van je spieren, of koester je de herinneringen en kijk je naar wat nog wel mogelijk is? Dat is natuurlijk helemaal niet gemakkelijk en je mag ook best treuren om wat is geweest. Maar als je na enige tijd de nieuwe werkelijkheid kan omarmen of in ieder geval accepteren, kan dat ook nieuwe ervaringen en kennis brengen die je anders niet had gehad.

Misschien ontdek je wel een nooit gevonden passie voor kunst of poëzie doordat je niet meer kan tennissen. Of na een ontslag groeit de werkrelatie met een collega in je nieuwe baan uit tot een bijzondere vriendschap. Of misschien ontdek je door een voedselallergie een liefde voor koken met nieuwe producten.

Het kan dus best een goed idee zijn om jezelf af en toe te dwingen een verandering aan te gaan en nieuwe dingen te proberen. Ook als je een ander sterrenbeeld hebt dan stier. Dat kan in je relaties, sport of werk, maar natuurlijk ook in je keuken. En als je zover bent, dan helpen de keukenvernieuwers je hier graag bij!

Back To Top