Ga naar hoofdinhoud

In sommige gevallen is er geen keus. Als de basis van de oude keuken slecht is, kiezen we soms voor nieuw. En dat gebeurt ook wel bij ingrijpende verbouwingen aan het huis. Neem bijvoorbeeld Malou en Pim. Dit jonge paar woont in een heerlijk jaren-dertig huis. Sfeervol, helemaal hun smaak – maar er was behoefte aan een beetje meer ruimte in de keuken. Daarom werd er een ruime uitbouw gepland.

Malou: “De keuken had een authentieke uitstraling – we wilden deze jaren 30 stijl graag intact houden – maar het was onmogelijk om gebruik te maken van de bestaand onderdelen. Daarvoor veranderde er te veel. De authentieke uitstraling hebben we uiteindelijk gecombineerd met modern. De visgraat vloer (die er oorspronkelijk in lag) hebben we terug laten komen in bredere planken en de keuken is een stuk moderner geworden. Dit alles wel met een eclectische twist. Zo wilden we bijvoorbeeld een kookeiland in de keuken en een mooie grote leeftafel. Er zat niets anders op dan op zoek te gaan naar een nieuwe keuken…”

Malou had in een tijdschrift een keuken gezien die haar wel wat leek: een olijfgroene basis met een wit corian werkblad. Maar hoe ze ook hun best deden, ze konden de keuken niet terug vinden in een van de vele showrooms in de omgeving. Uiteindelijk leidde de zoektocht naar De Keukenvernieuwers. Daar konden alle kasten en het kookeiland op maat gemaakt worden. En dat was noodzakelijk omdat we geen standaard huis hebben.

“We hebben gekozen voor apparaten met een goede prijs/kwaliteitverhouding – het gas werkt heel fijn en de wokbrander is echt super!”

“We werden uitstekend begeleid” vertelt Malou. “Al onze wensen kwamen op tafel – er werd gekeken naar ons budget en naar de sfeer van ons huis. En het is grappig: uiteindelijk kozen we niet eens voor olijfgroen, maar voor wit met donkere accenten. Het contrast is nu erg mooi, vooral omdat we een white-wash vloer hebben. Een simpele, strak uitziende, haast minimalistische keuken – waarin het ontzettend prettig werken is. Maar eh, genoeg gekletst, ik ga nu een lekker preisoepje maken.”

Project Details

De Keukenvernieuwers zijn specialist in het renoveren van bestaande keukens, maar wist u dat u er ook terecht kunt voor een compleet op maat gemaakte nieuwe keuken?

Klant: Malou en Pim
Plaats:

Dit hebben we gedaan

1. Strak, wit kookeiland met greeploze, softclose lades en een corian werkblad.
2. Een aparte spoelbak met werkblad unit aan de wand van het zelfde materiaal als het kookeiland.
3. Boven de wandunit een plank van het zelfde materiaal als de hoge kast.
4. Sfeervolle, handige verlichting boven het spoelbak gedeelte.
5. Een donkere, hout fineer kast met daarin een combi/stoomoven.
Keukenfrontjes vervangen
Back To Top