skip to Main Content
49. Verander Je Comfortzone

49. Verander je comfortzone

Net als vele moeders heeft ook die van mij vele levenswijsheden. Sommige daarvan zijn praktisch: zoals het feitje dat 80% van de warmte je lichaam verlaat via het hoofd. En je dus vooral een muts op moet doen als je het koud hebt. Maar daarnaast is mijn moeder ook een bron van inspiratie bij het maken van levenskeuzes. Over samenwonen hield ze me altijd voor: ‘Alleen kunnen, samen willen’. En over reizen: ‘Wie samen kan reizen, kan ook samen leven’. 

Maar kan je ook samen reizen als je samen leeft? Dat is een vraag die mijn vriend en ik gingen beantwoorden toen we het vliegtuig naar Bogotá pakten om een half jaar samen de wereld te ontdekken. Op 1 september verlieten we ons vertrouwde Amsterdamse appartement en met niets anders dan 12 kilo bagage vertrokken we naar Schiphol. Na een lange periode van voorpret werd een lang gekoesterde droom eindelijk werkelijkheid. Maar naast de pret was er ook de spanning: Hebben we genoeg geld? Zullen we nieuwe vrienden maken? En wat gaan we eigenlijk doen al die tijd?

Reizen is een continue verandering van je comfortzone. Van de eerste vlucht naar de eerste nacht in een vreemd bed. De eerste keer de slappe lach met een vreemdeling omdat je elkaar niet begrijpt. De eerste beklimming van een actieve vulkaan. De eerste keer in het donker naar huis lopen door een onbekende wijk. Voor het eerst overgeven over de rand van een zeilschip op de Caraïbische zee. En de eerste keer een haai zien voorbijzwemmen op 1 meter afstand.

Om al die eerste keren samen met iemand te kunnen delen, moet je je kwetsbaar op durven stellen: je eigen grenzen leren kennen en die aangeven. Maar er ook af en toe overheen gaan om de ander tegemoet te komen en iets nieuws (over jezelf) te leren. Samen kunnen genieten van bijzondere momenten, maar ook oplossingen bedenken voor lastige situaties. Dat is niet altijd makkelijk, maar wat een verrijking als het lukt. Inmiddels zijn we weer samenwonend thuis, en reizen we verder met onze eigen levenswijsheden die we hebben opgedaan.

Ook toe aan een nieuwe ervaring? Dat kan ook binnen het comfort van uw eigen huis! Met een ontmoeting met een van de Keukenvernieuwers reist u door de nieuwste mogelijkheden voor uw keuken. Zij maken al uw keukenwensen op maat of inspireren u met hun originele ideeën.

Back To Top