skip to Main Content
22. Veranderkundigheid

22. Veranderkundigheid

Vorige week zaterdag stortte onze kast in. Dit klinkt misschien wat dramatisch, maar dat viel best mee. Toen we gingen samenwonen hadden we namelijk nog geen kast. Tijdens de verhuizing improviseerde mijn vriend daarom wat met verhuisdozen en voilà: onze dozenkast was geboren.

Tijdens onze housewarming waarschuwde een vriendin voor deze ‘tijdelijke’ oplossing want: “voor je het weet staat ie er een jaar”. Maar ondanks verwoede pogingen om de invallende dozen te stutten met houten balkjes, hielden ze het na vier maanden al niet meer uit.

Na een speurtocht op marktplaats vonden we een betaalbare kast die we beide leuk vonden. Na een paar biedingen heen en weer werd de deal gesloten en konden we de volgende dag al terecht. Alles leek dus voorspoedig te gaan. Maar al snel stuitten we op een probleem: hoe halen we dat ding op zonder auto? De oplossing bleek vrij simpel, een telefoontje later beloofde een vriend ons te helpen.

Met de halve marathon van Egmond in de benen belde ik die zondagavond aan bij het verkoopadres. De twee meter hoge kast was wat we ervan hoopten maar helaas, na heel wat gesjouw bleek hij niet in de auto te passen…een deel van de hoedenplank zat in de weg. Wat nu? Een klein schroevendraaiertje bood uiteindelijk uitkomst en opgetogen en enigszins opgepropt in de auto reden we naar huis.

Daar stond een andere vriend die zou komen eten al tijdje op ons te wachten. Deze versterking konden we goed gebruiken, even later zat de auto weer in elkaar en hoefde de kast alleen nog maar naar boven. Maar ons Amsterdamse trapgat is niet gebouwd voor grote spullen en de kast bleef steken tussen verdieping 1 en 2. Door de kastdeur eruit te halen lukte het toch en daar stond ie dan eindelijk!

Regelmatig krijgen we in het dagelijks leven te maken met klein leed. Dit kan voor irritatie zorgen maar ook voor een verscherping van het aanpassingsvermogen of veranderkundigheid. Door creatief na te denken vind je vrijwel altijd een oplossing. Soms lukt dit niet in je eentje en zal je hulp moeten vragen. Soms is dat lastig, maar juist door de bereidwilligheid van onze vrienden, hebben wij nu wel mooi een kast boven staan. Voor het jaar 2014 wens ik jullie daarom naast veel van dit soort vrienden veel veranderkundigheid toe. Niet alleen in de keuken maar ook in het dagelijks leven!

Back To Top