skip to Main Content

Review… oftewel terugblik.
Mijn terugblik blikt nogal wat jaren terug: Zo’n 45 jaren geleden was ik een beginnend schoolmeester met een navenant salaris… Om wat bij te verdienen deed ik een aantal avonden in de week dienst als “waakhond” bij de huiswerkcursus. In de school aan de Heidestraat kwam een tiental jongens en meisjes bij elkaar, die daar hun huiswerk moesten gaan doen. De taak van ondergetekende was om te controleren of ze dat braaf deden en om ze te overhoren of te helpen als ze dat wilden. Bovendien moest ik hun financiële bijdrage innen en in een schriftje noteren. Sommige van die namen en gezichten blijven op de één of andere manier blijkbaar lang hangen want een tijd terug zag ik op de omslag van een programmaboekje bij een concert een advertentie met daarbij een foto van een glunderende Piet Hoekstra. Mijn huiswerkcursist van de zestiger jaren bleek momenteel te horen bij de plaatselijke ‘KEUKENVERNIEUWERS’.

Al een hele tijd wilden mijn vrouw en ik wat aan onze 20 jaar oude keuken (laten) doen. Maar u weet hoe dat gaat. Je vraagt je af wie dat moet gaan doen, hoeveel het gaat kosten en door je hoofd spoken van die “griezelverhalen” uit de kennissenkring over de narigheid die velen hebben meegemaakt bij zaken die met keukens en het plaatsen daarvan te maken hadden… Toch maar eens gebeld en een afspraak gemaakt met Piet. Zijn stem klonk volgens mij nog net als toen…

Piet kwam (met broer Henk) langs en binnen de kortste keren kregen we een prima advies: De oude kapotte inbouwkoelkast zou vervangen worden. De vaatwasser ging er uit. Wat moet je met zo’n ding dat je hoogstens twee keer in het jaar gebruikt… Daarvoor in de plaats kwam een nieuwe opbergruimte waarvan de deur exact in kleur gespoten werd geleverd. Alle kunststof handgrepen werden vervangen door metalen exemplaren. De afsluiter van de spoelbak werd vervangen en er kwam een nieuw metalen afvalbakje naast de spoelbak. Dat alles voor een redelijke prijs.

Keurig op tijd werd een en ander afgeleverd en twee dagen daarna toverde Piet onze oude keuken om tot een “zo goed als nieuwe” waarmee we weer jaren vooruit kunnen. U begrijpt dat er ook heel wat is bijgepraat en afgelachen die dag om allerlei zaken uit het verleden. Kortom niet zo lang over nadenken als wij hebben gedaan. Maar blik vooruit en DOEN!!!

Back To Top