Ga naar hoofdinhoud

SPOELBAK VERVANGEN

Meer mogelijkheden dan gedacht

De spoelbak is een van de meest gebruikte onderdelen van de keuken. U heeft er meerdere keren per dag mee te maken. En nu is het dan zover: u wilt de spoelbak vervangen in uw keuken. De oude moet echt de deur uit: hij is gedateerd, de kraan lekt, met de hygiëne is het slecht gesteld… 

U staat dan misschien voor een lastige keus: wilt u precies dezelfde spoelbak of gaat u deze keer voor een compleet andere sfeer? Wilt u alleen maar de spoelbak vervangen, maar het keukenblad behouden of gaat u voor een totale upgrade? De Keukenvernieuwers kunnen u helpen bij het maken van een beslissing. Wij gaan er voor om alles wat nog goed is te bewaren en opnieuw te gebruiken. Als dat echt niet meer mogelijk is, dan zorgen we er voor dat u snel en voordelig wordt geholpen.

RVS SPOELBAK VERVANGEN

De roestvrijstalen spoelbak is natuurlijk niet weg te denken uit de huidige keuken – deze RVS spoelbak kan rond zijn, vierkant, langwerpig, enkele, dubbel of anderhalf.  Een spoelbak van RVS is praktischer dan een spoel-unit van andere materiaalsoorten. Als wij uw spoelbak vervangen door eentje van roestvrijstaal, dan bent u er van verzekerd dat u deze spoelbak langdurig en intensief kunt gebruiken. RVS is hard, hittebestendig, eenvoudig schoon te houden en vrijwel onderhoudsvrij.

 

ANDERE MATERIALEN VOOR EEN SPOELBAK

Naast RVS is er meer mogelijk. De aloude tegelspoelbak doet het ook nog steeds goed. Je ziet ook meer en meer spoelbakken van natuursteen en zelfs beton opduiken! Een kunststof spoelbak met een geïntegreerd kunststof werkblad kan in sommige gevallen een heel praktische oplossing zijn.

 

VLAKBOUW/OPBOUW/ONDERBOUW

Er zijn verschillende manieren om een spoelbak te plaatsen – het hangt van diverse factoren en materialen af wat de beste oplossing is….  Bij de inleg spoelbak ligt de rand gelijk met het werkblad – bij een opbouw-spoelbak ligt de spoelbak iets hoger dan het keukenblad. (Deze oplossing wordt vaak gebruikt bij kunststof werkbladen). Een onderbouw spoelbak (de naam zegt het al) ligt iets verzonken in het aanrechtblad.

Om hygiënische redenen hebben de vlakbouw- en onderbouw spoelbak een lichte voorkeur. Je veegt kruimels en etensresten zo in de bak, terwijl bij een opbouw versie er een ‘extra hindernis’ dient te worden genomen….

 

MONTAGE

Wilt u opbouw, onderbouw, vlakinbouw? Al deze montage mogelijkheden hebben zo hun eigen voordelen en niet alles is altijd mogelijk of mooi en handig. Iedere situatie is weer anders. Ook is er natuurlijk prijsverschil. De Keukenvernieuwers leveren spoelbakken in alle soorten en maten. Desgewenst met kraan (keukenmengkraan) of met een keukenblad er bij. Als u al weet wat u wilt, dan zorgen wij voor een passend voorstel. Ziet u door de bomen het bos niet meer, dan komen wij graag langs om u te helpen met het maken van een verantwoorde keuze.

 

“De uitvoering was echt vakkundig. Zo’n stenen overzet werkblad met verzonken spoelbak, oven en keramische koopplaat dat was me zelf niet gelukt. Een hele dag vakkundig werk, maar het resultaat is er ook naar.”

De Keukenvernieuwers vervangen spoelbak

MEER WETEN?

Naast spoelbakken kunnen wij nog veel meer in uw keuken vervangen. Neem snel contact met ons op voor de mogelijkheden of klik op één van onderstaande foto’s om verder te kijken.

Back To Top